Εγκόσμια

Απελπισμένος. Αυτή ήταν η λέξη που ταίριαζε στην περίσταση, καμία άλλη, ίσως το «προδομένος» αλλά τού ηχούσε πολύ τραβηγμένη, υπερβολική, ακόμα και μπανάλ. Και δεν υπήρξε ποτέ μπανάλ στη ζωή του. Η αισθητική που είχε απέναντι στη ζωή, ήταν κάτι για το οποίο ήταν περήφανος.

Και η Αισθητική είναι επιλογή.

Όπως επιλογή είναι και η Σιωπή, η Απόσυρση, το τέλος «των Πολέμων ανάμεσα στο Καλό και το Κακό»-όπως αυτό το έβλεπε τουλάχιστον.

Στα ιστορικά μυθιστορήματα που τόσο λάτρευε, θα ενσάρκωνε κάποιον ταπεινωμένο πλέον Μάγιστρο των Ναϊτών, που εγκαταλείπει ηττημένος ταπεινωμένος, άδειος κι εξαντλημένος τους Αγίους Τόπους.

Στα μυθιστορήματα.

Γιατί στην απτή ζωή είχε χάσει απλά την όρεξη, τη διάθεση να συγκρουστεί με ό,τι δεν ταίριαζε στις ονειρικές του παρορμήσεις.

Κι έτσι αποφάσισε εν μια νυκτί, ρεμβάζοντας από μια βάρκα μεσοπέλαγα, να αποτραβηχτεί από τα εγκόσμια.

Αλλά να πάει πού; Στο Άγιο Όρος; Αποκλείεται, ήταν φανατικός άθεος. Στο Νεπάλ; Όχι, ήταν αρνητής των εναλλακτικών κοσμοθεωριών και των «εσωτερικών ταξιδιων». Ίσως σε κάποιο ξερονήσι! Θα έπρεπε βέβαια να μάθει να μαγειρεύει…

Και δεν ήθελε να απομονωθεί και τελείως°μια κουβέντα πότε-πότε με κάποιον άνθρωπο, την ήθελε.

Η Σιωπή έχει και τα όριά της.

Τι να κάνει; Πού να απευθυνθεί;

Σήκωσε το κινητό του και σημάδεψε τ’αστέρια° ο αντίχειρας πάτησε το εικονίδιο του περιηγητή.

Θα το γκούγκλαρε.

«ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΒΗΧΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΟΣΜΙΑ».

Ωωω, βγήκαν πολλές επιλογές. Μέσα στην παραζάλη και τη νύστα πάτησε τον πρώτο σύνδεσμο.

Άνοιξε μια σελίδα.

Τού φάνηκε πολύπλοκο. Δεν το καλοδιάβασε, η πρώτη εντύπωση. Είχε μέσα αιτήσεις, ανέφερε κανά δυο υπουργεία, εφορίες και ασφαλιστική ικανότητα, και τέλος πάντων στην κατακλείδα τού πρότεινε να απευθυνθεί στον ΕΦΚΑ της περιοχής του.

Απόρησε. Τι διάολο, τόση γραφειοκρατία για να εγκαταλείψεις τα πάντα; Δεν σε αφήνουν ήσυχο ούτε αυτό να κάνεις; Είναι δυνατόν;

Απογοητεύτηκε αλλά μετά προβληματίστηκε. Σε μια ατιγμή διαύγειας σκέφτηκε να ξανακοιτάξει το ψαχτήρι, να τσεκάρει τι πληκτρολόγησε ο ίδιος μια σελίδα πριν.

Ε, και είδε.

«ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΒΗΧΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΟΣΗΜΑ»

.

4 σκέψεις σχετικά με το “Εγκόσμια

Add yours

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑